کاورلتر مقاله
کاورلتر مقاله چیست؟
کاورلتر (cover letter) نامهی پیوست شده مقاله دستنوشته است که باید حین سابمیت مقاله برای ژورنال آپلود کنید. این نامه حاوی چند بخش است که در ادامه به آن میپردازیم.
تاثیر کاورلتر در پذیرش مقاله چیست؟
بسیاری از مجلات علاوه بر مقاله ارسالی، از نویسندگان مقاله درخواست دارند تا به همراه مقاله، کاورلتر نیز ارسال نمایند. دقت نمایید که اگر سردبیر مجله از شما درخواست کاورلتر ننموده باشد، نگارش و ارسال آن الزامی نخواهد بود. اما بهتر است برای اینکه کار خود را حرفهای انجام داده باشید حتی اگر مجله کاورلتر را نخواهد ان را آماده نموده و به همراه مقاله خود ارسال کنید.
برخی نکات مهم در نگارش کاورلتر مقاله
- در کاور لتر مقاله حتما عنوان (Title) مقاله را بنویسید.
- در کاور لتر برای سردبیر دلایل ارسال مقاله شما به این ژورنال را تشریح نمایید.
- در کاور لتر نکات کلیدی مقاله ارزشمندتان را توضیح دهید.
- در کاور لتر دلایل جذابیت و جالب بودن مقاله شما برای خوانندگان این مقاله را توضیح دهید.
- متن کاور لتر میبایست کوتاه و جامع باشد (حداکثر یک صفحه).
- به سردبیر مقاله در کاورلتر یادآور شوید که این مقاله فقط و فقط برای این ژورنال فرستاده شده و در جای دیگری تحت داوری نمیباشد.
- اگر تعداد نویسندگان مقاله بیش از یک نفر باشد، در کاور لتر حتما بنویسید که تمامی نویسندگان مقاله در ارسال این مقاله به این مجله هم نظر هستند و اتفاق نظر دارند.
- متن کاور لتر مقاله باید بصورت کاملا اداری و رسمی نگارش شود.
- در ابتدای کاورلتر مقاله نام سردبیر مجله را بنویسید. در انتهای کاور لتر، اسم، سمت، مدرک تحصیلی، شیوههای تماس با خود نظیر ایمیل و شماره تلفنتان را ذکر کنید.
- کاور لتر مقاله نباید حاوی اشتباهات املایی و نگارشی باشد.
- از گویش رسمی استفاده کنید، و از بکارگیری شوخی، ضرب المثل و زبان غیررسمی خودداری کنید.
اشتباهات رایج در نگارش کاورلتر چیست؟
- عدم سرقت علمی: رایجترین اشتباه در نوشتن کاورلتر سرقت علمی و ادبی است که براساس تحقیقات انجام شده دلایل رد شدن بسیاری از مقالات این موضوع است. برای جلوگیری از آن سعی کنید که کاور لتر را بدون هیچ گونه کپی برداری انجام دهید.
- ادبیات صحیح و درست: استفاده از ادبیات نادرست وجود غلط املایی و یا حتی نوشتن کلمات نامناسب می تواند دلیلی بر رد مقاله یا توصیه نامه شما شود.
- توضیح و تفصیل بسیار و تعریف بیش از حد از کاری که انجام دادید یا گاهی تعریف بیش از حد نویسنده از خود باعث عدم پذیرش یا رد شدن مقاله شما خواهد شد.
- عدم رعایت ساختار کاورلتر نیز یکی از موضوعاتی است که باید به آن دقت داشت و با توجه به فرمت و قالب رایج، ان را نگارش و ارسال کرد.
مقاله بدون کاورلتر
یکی از مواردی که با استناد به آن میتوان شایستگی پژوهشگر را تشخیص داد مقالات نوشته شده توسط آن نویسنده است. به همین علت چاپ مقاله در مجلات معتبر برای هر نویسنده و پژوهشگری دارای اهمیت است. در واقع اولین فرصت برای برجسته کردن اهمیت پژوهش و نمایش مفاهیم آن به داوران نوشتن کاورلتر است.
معمولا مجلات مقالاتی را اکسپت میکنند که خوانندگان به آن مقاله علاقه داشته باشند و علاوه براین بتوانند با استفاده از این موضوع کسب درآمد کنند. بیشتر داوران کاور لتر را معیار سنجش دقت پژوهشگران در رعایت دستورالعملها و قوانین ژورنال میدانند. لذا ننوشتن آن میتواند باعث عدم پذیرش مقاله شما در همان ابتدای کار باشد.
اولین برخورد مجلات با مقاله از طریق کاور لتر اتفاق میافتد. کاور لتر این فرصت را به شما میدهد تا داوران را متقاعد کنید که کار پژوهشی شما نیاز به بررسی بیشتر توسط آنان دارد. در کاور لتر قسمتهای مهم مقاله را برجسته میکنید تا داوران را متقاعد کنید که بیشتر در مورد آن مطالعه کنند.
نقش اخلاق انتشار در کاورلتر مقاله
یکی از مهمترین مواردی که شما باید حین نگارش کاورلتر به آن دقت کنید آن است که اذعان کنید مقاله ای که در حال سابمیت کردن هستید، جای دیگری به چاپ نرسیده است و همچنین در حال بررسی توسط ژورنال دیگری نیست.
رعایت این نکته در اخلاق انتشار کمک به سزایی در فرایند داوری و بازنگری مقاله شما مینماید. به عبارت دیگر خیال ادیتور از اورجینال و اصیل بودن مقاله شما راحت میشود، و نیازی ندارد که به جستجوی مقاله شما در اینترنت بپردازد. البته اگر موردی پیش بیاید که اصیل بودن موضوع مقاله شما را زیر سوال ببرد (مثلا به دروغ نوشته باشید که جای دیگری مقاله شما چاپ نشده است)، ادیتور مقاله شما را ریترکت میکند که بسیار برای رزومه پژوهشی و مقالات آینده شما مضر است و خطر جدی برای آینده پژوهشی شما تلقی میشود.
موارد مهم در کاورلتر مقاله
نام ژورنال: زمانیکه کاورلتر را مینویسید، حتما به نام ژورنال هدف اشاره کنید. در واقع بنویسید که میخواهید مقاله را برای این مجله علمی ارسال کنید.
عنوان و نوع مقاله: حین نگارش کاورلتر باید به موضوع مقاله و نوع مقاله اشاره شود. این کار باعث میشود ادیتور دید کلی به مقاله داشته باشد. به طور مثال، اگر مقاله شما مروری باشد و مجله نیز به مقاله مروری نیاز داشته باشد، اما شما نوع مقاله را مشخص نکرده باشید، ممکن است ادیتور متوجه این مورد نشود و مقاله شما را ریجکت کند.
وضعیت فعلی در زمینه انتشار: شما در کاورلتر باید بنویسید که مقاله در حال حاضر جای دیگری چاپ نشده است و یا تحت بررسی و داوری در ژورنال دیگری نیست.
هدف و نوآوری مقاله: بهتر است در پاراگراف پایانی کاورلتر بنویسید که هدف از نگارش این مقاله و انجام این پژوهش چه بوده است.
موارد غیرضروری در کاورلتر مقاله
تاریخ سابمیت مقاله: حین نگارش کاورلتر نیازی به زدن تاریخ سابمیت مقاله نیست، زیرا در سیستم و پلتفرم سابمیت ژورنال ذخیره میشود.
اطلاعات مولفها: نگارش اسامی نویسندگان و اطلاعات آنها در کاورلتر لازم نیست، زیرا در سامانه و پلتفرم سابمیت مقاله ذخیره میشود.
خلاصه و پیشینه: نیازی به اضافه گویی و آوردن پیشینه تحقیق در کاورلتر نیست. کاورلتر نباید طولانی و شلوغ باشد.
خلاصه روش تحقیق: لازم نیست به روش تحقیق در کاورلتر اشاره شود. زیرا این موارد از اولویت کمتری نسبت به هدف انجام مقاله برخوردار هستند.
فرمت بندی کاورلتر مقاله
یادتان باشد که متن کاورلتر با فونت Times New Roman و سایز 12 نگارش شود. همچنین پاراگرافها به صورت فاصلهدار باشند. حتما قبل از ارسال، متن خود را با نرم افزارهایی مانند گرامرلی چک کنید که از نظر نگارش صحیح باشد. زیرا این نامه اولین برخورد شما با ادیتور است و باید با دقت بالایی نگارش شود.
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
تفاوت این کاور لتر با اونی که در اپلای هست چیه؟ من گیج شدم خخخخخخخخ
سلام. کاور لتر همان نامه پوششی است. نامه پوششی یعنی نامه ای که پوشش دهنده شما و چهره علمی شما است که کاربردهای متفاوتی دارد. مثلا کاورلتر برای استفاده در روند اپلای به این منظور است که شما این نامه را نگارش می کنید که شما را از نظر استاد کاور کند و پوشش دهد و چهره علمی شما را به استاد مد نظرتان بشناساند.
کاورلتر در مقاله نویسی هم به همین صورت است. شما یک نامه ضمیمه مقاله تان میکنید که به ادیتور خودتان و چهره علمی تان را بشناسانید و اطلاعات لازم را در این نامه قرار می دهید که خیال ادیتور از بابت برخی موارد مقاله راحت باشد و مقاله شما را با خیال راحت و بدون دردسر بخواند. به طور مثال شما با این نامه پوششی به ادیتور این تصمین را می دهید که شما اخلاق انتشار را در مقاله تان رعایت کرده اید.