یافتن نویسنده همکار مقاله
گسترده شدن فضای پژوهش در دنیای امروز باعث شده است که افراد بیشتر به دنبال ایدههای نوآورانه و جدید باشند. به همین دلیل یکی از دغدغههای پژوهشگران یافتن نویسنده همکار برای مقالهشان است. سرویس یافتن نویسنده همکار رهپوی دانش به شما کمک میکند که از این طریق بتوانید نویسنده همکار خود مناسب را پیدا کنید و بعد از تایید صلاحیت، بتوانید با یکدیگر همکاری نمایید.
یافتن نویسنده همکار مقاله
گسترده شدن فضای پژوهش در دنیای امروز باعث شده است که افراد بیشتر به دنبال ایدههای نوآورانه و جدید باشند. به همین دلیل یکی از دغدغههای پژوهشگران یافتن نویسنده همکار برای مقالهشان است. سرویس یافتن نویسنده همکار رهپوی دانش به شما کمک میکند که از این طریق بتوانید نویسنده همکار خود مناسب را پیدا کنید و بعد از تایید صلاحیت، بتوانید با یکدیگر همکاری نمایید.
یافتن نویسنده همکار مقاله
گسترده شدن فضای پژوهش در دنیای امروز باعث شده است که افراد بیشتر به دنبال ایدههای نوآورانه و جدید باشند. به همین دلیل یکی از دغدغههای پژوهشگران یافتن نویسنده همکار برای مقالهشان است. سرویس یافتن نویسنده همکار رهپوی دانش به شما کمک میکند که از این طریق بتوانید نویسنده همکار خود مناسب را پیدا کنید و بعد از تایید صلاحیت، بتوانید با یکدیگر همکاری نمایید.
نویسنده مقاله
برخی از انتشارات از دستورالعملهای کمیته بینالمللی ویراستاران مجلات پزشکی (ICMJE) پیروی میکنند که بیان میکند، برای واجد شرایط بودن برای نگارش مقاله دستنوشته، معیارهای زیر باید رعایت شود:
- مشارکت قابل توجه در ایدهپردازی یا طراحی فرایند انجام مقاله؛ یا جمعآوری، تجزیه و تحلیل، یا تفسیر دادههای مقاله؛
- مشارکت در نگارش مقاله یا بررسی انتقادی آن برای محتوای علمی مقاله؛
- تایید نسخه نهایی مقاله به منظور ارسال و سپس چاپ در ژورنال؛
- توافق برای پاسخگویی در مورد تمام جنبههای مقاله از جمله حصول اطمینان از اینکه سؤالات مربوط به تحقیق، با صحت یا دقت لازم در مقاله به درستی بررسی و حل شده باشد.
اگر شخص ثالث وجود داشته باشد که در امور مقاله مشارکت داشته است اما واجد شرایط نویسندگی نیست، باید در قسمت تشکر و قدردانی نام آنها ذکر شود. راهنمایی دقیق تر در مورد نویسندگی توسط کمیته بین المللی ویراستاران مجلات پزشکی (ICMJE) ارائه شده است.
نویسنده همکار کیست؟
نویسنده همکار یا Co-author در مقاله، فرد یا افرادی هستند که با نویسنده اصلی مقاله همکاری نموده و به طریقی به نگارش محتوای مقاله کمک میکنند. نویسنده همکار میتواند در ارائه تجزیه و تحلیلها، دادهها، یا قسمتهای خاصی از مقاله پژوهشی نقش ایفا کند. همچنین در مقالات مروری نیز میتوان از نویسنده همکار در راستای نگارش و جمع آوری اطلاعات برخی قسمت ها کمک گرفت.
نام نویسنده همکار میتواند به دلیل دارا بودن تخصص یا تجربه در یک حوزه خاص در مقاله اضافه شود و از دیدگاهها و دانش خود برای افزایش کیفیت و جامعیت مقاله استفاده نماید. نویسنده همکاران در عمل به افزایش اعتبار و قدرت تحلیلی مقاله کمک میکنند و همچنین میتوانند ایدههای جدیدی را به عنوان بخشی از فرآیند تالیف و نگارش مقاله به اشتراک بگذارند.
چطور نویسنده همکار پیدا کنیم؟
یکی از دغدغههای اصلی پژوهشگران سراسر دنیا این است که چطور یک نویسنده همکار مناسب و مرتبط با مقاله خود پیدا کنند. به طور مثال فرض کنید شما قصد دارید در مورد یک جامعه آماری خاص مثلا بیماران اسکیزوفرنی بین 20 تا 35 سال تحقیقاتی را انجام بدهید. برای نگارش مقاله نیاز به تخصص و داده های یک فرد متخصص در زمینه روانپزشکی دارید. شما میتوانید به یک مرکز روانپزشکی مراجعه کنید و با متخصص این رشته صحبت کرده و در صورت تمایل با او همکاری کنید.
اما مشکل اینجاست که تعداد پژوهشگران بسیار زیاد است، و بنابراین تعداد افرادی که ممکن است به یک متخصص مراجعه کنند نیز زیاد باشد. بنابراین ممکن است شما نتوانید در شهر یا استان خودتان فرد مناسب و دارای تجربه خوب پیدا کنید.
بنابراین شما دو راه دارید. یا اینکه از پژوهش خود دست بکشید. یا اینکه با استفاده از پلتفرم های حوزه پژوهش، بتوانید اساتید، متخصصان، پژوهشگران و دانشمندان مربوطه را پیدا کنید و با آن ها ارتباط بگیرید و توسط یک نامه پوششی یا Cover letter برای او توضیح دهید که چقدر کار شما مناسب است و با حوزه فعالیت او همخوانی دارد. در این صورت به شما کمک میکند که پژوهشتان را انجام دهید و به عنوان نویسنده همکار نام او را میتوانید در مقاله تان بیاورید.
آوردن نام افراد متخصص یک حوزه در آینده شغلی شما به خصوص در گرفتن پذیرش از دانشگاههای برتر دنیا بسیار حائز اهمیت است و میتواند سکوی پرتاب بسیار خوبی برای شما باشد.
نویسنده همکار در اسکوپوس
به تازگی سایت اسکوپوس شرایطی را فراهم آورده است که شما میتوانید به راحتی پژوهشگران حوزه فعالیت خودتان را پیدا کنید و با آنها ارتباط برقرار کنید. این سرویس در بخش researchers در سایت اسکوپوس قرار دارد که به سادگی میتوانید با وارد کردن کلمات کلیدیتان، افرادی که در زمینه موضوع مقاله شما فعالیت نمودهاند را به راحتی پیدا کنید و با آنها ارتباط برقرار کرده و بعنوان نویسنده همکار از آنها کمک بگیرید.
نویسنده همکار در ریسرچگیت
یکی از اکانتها و حسابهای بسیار مهم در حوزه ریسرچ و پژوهش ریسرچگیت است. این پلتفرم ویژگیهای بسیار زیادی دارد که یکی از آنها یافتن نویسنده همکار است. از طریق پلتفرم ریسرچگیت، در قسمت جستجوی سایت میتوانید کلمه کلیدی مربوطه خودتان را وارد کنید و مقالات مرتبط با برای شما نشان میدهد. سپس میتوانید از بین نویسندگان آن مقالات، همکزان با مشاهده اچ-ایندکس و سایتیشن آنها اقدام به پیام دادن به آنها کنید و به راحتی با آنها ارتباط برقرار کرده و به آنها پیشنهاد همکاری و نویسنده همکار شدن در مقاله تان را بدهید.
نویسنده همکار در لینکدین
همانطور که میدانید، پلتفرم لینکدین امروزه به یک پل ارتباطی قوی میان کارجویان و کارفرمایان تبدیل شده است. از طریق این پلتفرم شما میتوانید افرادی که در حوزه رشته شما فعالیت میکنند را بیابید و با آنها ارتباط گرفته و در صورت تمایل به عنوان نویسنده همکار با آنها فعالیت کنید.
نتیجه گیری
به طور کلی پلتفرمها و سایتهای زیادی به منظور پیدا کردن استاد و نویسنده همکار برای مقاله وجود دارد، که در بالا به مهمترین آنها پرداخته شد. در صورتیکه برای پیدا کردن نویسنده همکار نیاز به مشاوره داشتید، روی کمک گروه آموزشی رهپوی دانش حساب کنید.
نویسنده همکار در رهپوی دانش
سایت رهپوی دانش، بزرگترین پلتفرم و سایت به منظور یافتن نویسنده همکار تحت چارچوب اخلاق انتشار عالیت میکند.
شما میتوانید با پر کردن فرم زیر، با ارائه اطلاعات کافی با رعایت حوق نویسندگی، نویسنده همکار مناسب برای مقاله خودتان را پیدا کنید.
فرم درخواست یافتن نویسنده همکار
ویژگیهای نویسنده همکار
نویسنده همکار یا Co-author (بخوانید کُو-آثِر) در مقاله علمی باید دارای مهارتها و ویژگیهای گوناگونی باشد تا بتواند بهطور موثر به نگارش مقاله کمک کند. در ادامه برخی ویژگیهایی که میتواند در یک نویسنده همکار مقاله علمی موفق مشاهده شود آورده شده است:
1. تخصص در زمینه مورد نظر
نویسنده همکار باید دارای دانش کافی و تخصص در زمینه موضوع مقاله باشد تا بتواند بهطور صحیح و دقیق در مورد موضوع مقاله نقش خود را ایفا کند. نقش نویسنده همکار در مقاله میتواند شامل موارد زیادی باشد. به طور مثال اگر قرار است در مورد نتایج مقاله، مواردی را اذعان کند و به مقاله اضافه کند، خب باید مهارت و اطلاعات کافی در زمینه آن تست و آزمون را داشته باشد که بتواند آن را نگارش کند. در پایین همین برگه برخی موارد مشارکت آورده شده است.
2. مهارت نگارش مقاله (writing skill)
یکی از مهارتهای مهم نویسنده همکار میتوان به مهارت نگارش و ارائه ایدهها به صورت روان و موثر اشاره کرد. این مهارت در نگارش مقاله و مقاله نویسی از اهمیت بسزایی برخوردار است. نویسنده همکار باید بتواند ارتباط خوبی بین افکار خود و اطلاعاتی که قصد دارد در مقاله بنویسد داشته باشد. اگر نویسنده همکار نتواند ایدههای خود را روی کاغذ بیاورد و در مقاله بنویسد، عملاً نویسنده همکار خوبی برای شما نخواهد بود، یا حداقل اینکه کار شما بسیار زیاد خواهد شد.
3. توانایی همکاری تیمی
توانایی همکاری (teamwork) با سایر نویسندگان و اعضای تیم نیز یکی از ویژگیهای مهم نویسنده همکار است. اینکه نویسنده همکار بتواند درک و ادراکی از دیدگاههای دیگران و توانایی ارتباط موثر با همکاران دیگر از جمله اساتید راهنمای پروژه داشته باشد، بسیار مهم تلقی میشود.
4. پژوهشگری
نویسنده همکار باید توانایی ریسرچ و انجام پژوهش و جمعآوری اطلاعات و دادههای مرتبط با موضوع مقاله را داشته باشد. بنابراین نویسنده همکار شما باید توانایی استفاده از منابع معتبر و تحلیل دقیق دادهها را داشته باشد که بتواند به نگارش مقاله کمک کند.
5. آشنایی با نرمافزارهای مرتبط
اگر مقاله شما نیاز به استفاده از یک سری نرم افزار داشته باشد، تسلط بر نرمافزارهایی که برای تدوین مقاله (از جمله اندنوت، مندلی و غیره)، نرم افزارهای آماری در پژوهش (مانند نرم افزار SPSS، R و miniTAB) و تجزیه و تحلیل دادهها (مانند xpert، imageJ و غیره) مورد استفاده قرار میگیرند، اهمیت به سزایی دارد.
6. پیشینه تحقیقاتی
اگر نویسنده همکار شما، قبلا در کارگاههای مقاله نویسی شرکت کرده باشد یا یک یا چند مقاله از قبل داشته باشد، میتواند همکار خوبی برای شما باشد. این مهارت به شما کمک میکند که خیالتان از بابت نگارش مقاله راحت باشد.
7. پیگیری و تعهد
تعهد و پیگیری برای تکمیل مقاله در زمان مناسب و به موقع و همچنین تعهد به اصلاحات و بهبود مقاله به واسطه کامنتها، اصلاحات، و ریوایزهای داوران نشاندهنده حسن نیت نویسنده همکار است. شما باید قبل از شروع به همکاری در مورد این موارد با نویسنده همکار صحبت کنید که در اواسط پژوهش و نگارش مقاله شما را تنها نگذارد و متعهد به انجام موارد تا زمان اکپست و پذیرش مقاله باشد.
8. آگاهی از اصول اخلاقی
نویسنده همکار مقاله باید با اصول اخلاقی مرتبط با تحقیقات و نگارش مقالات آشنا باشد و این اصول را رعایت نماید. به طور مثال اگر نویسنده همکار به اصول اخلاق انتشار آگاه نباشد، ممکن است دادههای مقاله را دستکاری (data manipulation) کند، و منجر به عواقب بسیار خطرناکی هم برای خودش و هم برای شما خواهد شد.
هر چه نویسنده همکار بیشتر از این ویژگیها برخوردار باشد، مقاله بهتر و تاثیرگذارتری ارائه خواهد کرد.
نقش نویسنده و نویسندگان همکار در مقاله
به طور کلی مواردی که تحت عنوان مشارکت نویسندگان یا”Author Contributions” یا “Contributions of Authors” در مقالات علمی عنوان میشود، به معنای این است که نویسندگان به صورت صادقانه و شفاف وظایف و مسئولیتهای خود را در فرآیند نگارش و تالیف مقاله مشخص میکنند.
این اطلاعات به خواننده مقاله شما کمک میکنند تا بفهمد هر نویسنده در چه مراحلی از تحقیق و نگارش مقاله مشارکت داشته است. در زیر، مواردی که میتواند جزو مشارکت نویسندگان ذکر شوند آورده شده است:
1. تدوین نظریه یا ایده اصلی (Conceptualization)
ابتداییترین مرحله در تدوین پژوهش، ایده یا مسئله اصلی مطرح شده در مقاله است. نویسندهها میتوانند در تدوین نظریه، ایده اصلی مقاله یا طراحی سوالات پژوهشی مشارکت کرده باشند.
2. پیشنهاد و برنامهریزی پژوهش (Methodology)
هر تحقیق نیاز به توضیح دقیقی از روشهای مورد استفاده در پژوهش و رویکردهای مورد استفاده در تحقیق و مقاله، شامل انجام آزمایشها یا مطالعات و استفاده از ابزارها و تکنیکهای گوناگون دارد. این نقش میتواند شامل طراحی روش تحقیق، تعیین اهداف، انتخاب نمونه و نمونه گیری، انتخاب جامعه آماری مقاله و تدوین سوالات تحقیق باشد.
3. جمعآوری و نگهداری دادهها (Data Collection and Curation)
یکی از نقشهای نویسندگان میتواند مسئولیت نگهداری، تنظیم، و مرتبسازی دادههای جمعآوریشده باشد. نویسنده میتواند در جمعآوری دادههای مقاله و پژوهش انجام شده مشارکت داشته باشد. از جمله روشهای جمع آوری داده شامل انجام آزمایشها، مصاحبهها، یا تجزیه و تحلیل اطلاعات است.
4. تحلیل دادهها (Data Analysis)
هر تحقیق نیاز به تحلیل و تفسیر نتایج، استفاده از روشهای آماری، و تولید گزارشهای تحلیل داده دارد. نویسنده باید بتواند دادههای به دست آمده با استفاده از روشهای رسمی و آماری را توضیح و تفسیر نماید. یکی از نقشهای مهم در مقاله تحلیل دادهها است.
5. تأیید دادهها (Validation)
یکی از وظایش نویسندگان ارائه روشها یا ابزارهایی به منظور اعتبارسنجی دقت نتایج یا تأیید معتبر بودن تحقیق است. نویسنده همکار میتواند این بخش را به راحتی انجام دهد.
6. نرمافزار (Software)
این نقش اشاره به نرمافزارهای مورد استفاده در پژوهش، از جمله ابزارهای تحلیل داده یا نرمافزارهای تخصصی دارد. به طور مثال اگر فردی در تحلیل نتایج به کمک یک نرم افزار خاص کمک کرده است میتواند نویسنده همکارشما باشد.
7. تصویرسازی (Visualization)
یکی از نقشهایی که نویسنده همکار میتواند داشته باشد، ایجاد نمودارها یا تصاویر مورد نیاز برای توضیح و به تصویر کشیدن نتایج است.
8. نگارش مقاله – تهیه نسخه اولیه (Writing – Original Draft Preparation)
نگارش نسخه اولیه از مقاله که به آن درفت draft نیز گفته میشود.
9. نگارش – بازبینی و ویرایش (Writing – Review & Editing)
یکی از نقشهای نگارش مقاله، مشارکت در بازبینی، اصلاح، و ویرایش مقاله است.
10. نظارت (Supervision)
نظارت بر اجرای کلیه مراحل پژوهش و تولید مقاله، اطمینان از صحت نتایج و رعایت اصول اخلاقی.
11. مدیریت پروژه (Project Administration)
این نقش شامل مسئولیتهای مدیریتی برای راهاندازی و اجرای پروژه میشود. عمدتا استاد راهنمای پروژه این نقش مقاله را به عهده میگیرد.
هر نویسنده میتواند یک یا چند از این وظایف را بر عهده داشته باشد و در فرایند نگارش مقاله انجام دهد. مهم است که این اطلاعات به شکل شفاف و دقیق در مقاله ذکر شود تا هر کسی که مقاله را مطالعه میکند، بتواند به راحتی مشخص کند که هر نویسنده چه نقشی در تولید این مقاله ایفا کرده است.
تغییر در ترتیب و اسامی نویسندگان
هر گونه تغییر در لیست و ترتیب نویسندگان باید توسط همه نویسندگان از جمله کسانی که از فهرست اسامی حذف شدهاند تأیید شود. نویسنده مسئول باید به عنوان یک نقطه تماس بین ویراستار و سایر نویسندگان عمل کند و باید نویسندگان همکار را در جریان قرار دهد و آنها را در تصمیم گیریهای اصلی درباره انتشار مقاله مشارکت دهد.
27 Comments
Join the discussion and tell us your opinion.
کی میاد مقاله نویسی کی میاد ستاره چینی 🤩
ببخشید برای رشته گرافیک چطور میتونیم نویسنده همکار پیدا کنیم؟
با سلام. باید فرم مربوط به یافتن نویسنده همکار را پر کنید. در صورت وجود به شما اطلاع داده می شود.
من رشتم معارفه و میخوام نویسنده همکار پیدا کنم. باید چیکار کنم؟
با سلام. باید فرم مربوط به یافتن نویسنده همکار را پر کنید. در صورت وجود به شما اطلاع داده می شود.
این سایت نگارش مقاله میپذیره؟ جاییش ندیدم
با سلام. میتوانید از کوچهای مقاله نویسی در رهپوی دانش کمک بگیرید.
ممنون از مطالب خوبتان
پول دارم کی اسم منو تو مقاله رشته شیمی اضافه میکنه؟
با سلام. قبل از درخواست نویسنده همکار، برگه درج اسم در مقاله را مطالعه نموده و از اخلاق انتشار به طور کامل مطلع شوید.
فوتبال مهمتره یا مقاله نویسی 😁😁😁
جایگاه دوم مقاله من خالیه.. رشته پلیمر ژورنال الزویر.. تو خالت ریوایز
با سلام. قبل از درخواست نویسنده همکار، برگه درج اسم در مقاله را مطالعه نموده و از اخلاق انتشار به طور کامل مطلع شوید.
مقاله نویسی تو ایران از نون شب واجب تر شده بخدا 🙄😤
بله قطعا. اهمیت نگارش مقاله بر کسی پوشیده نیست دوست گرامی.
برای مهاجرت چند تا مقاله بنویسیم ؟
برای مهاجرت فاکتورها و عوامل زیادی موثر است که یکی از آنها نگارش مقاله است. برای راهنمایی بیشتر فرم دوره را پر کنید.
آیا میدانید مقاله با مقاله نویسی با کارگاه مقاله با نوشتن مقاله با مقاله مقاله 🤣🤣
من مقااااااااللللهههه میخواااااامممممم
یکی به داد من برررسسسسهههههه
دیگه حوصلم نمیشه اه 😭😭😭
با سلام. با شرکت در دورههای ما، در کوتاه ترین زمان ممکن مقاله نویسی را به صورت عملی آموزش خواهید دید.
دوستان استاد راهنمای من اسم منو بعنوان نویسنده اول نوشته ولی اومده تو authors contribution همه جا اسم خودشو آورده در حالیکه هم آزمایشات رو انجام دادم هم دیتا آنالیز و هم درفت اولیه نوشتم ولی فقط بخشی که آزمایشات رو انجام دادم رو نوشته و بقیه اسم خودشو نوشته. انگار بهم لطف کرده و افتخاری اسم منو آورده که ناراحت نشم 🤦♀😐 بنظرتون ایراد بگیرم و ایمیل بزنم بهش؟
با سلام. بهتر از ایشان درخواست کنید نام شما را هم در کنار نام خودشان وارد کنند.
اقا من امروز یه مقاله ای دادم استادم سابمیت کنه هم خودش کارسپاند کرده هم اسم اول . اسامی خیلی مهمه ؟ البته فقط نویسنده ها منو استادمیم . چرا همچین حرکتی زد 😄
با سلام،
برای بسیاری از دانشجویان چنین مشکلی پیش میآید. شما باید با استادتان مطرح کنید. خوشبختانه در بسیاری اوقات یک سهل انگاری است که برطرف میشود. به نظر ما خیلی محترمانه و به صورت خبری برای ایشان بنویسید:
«استاد ممنون بابت زحمت سابمیت مقاله، متاسفانه متوجه شدم که سهوا ترتیب اسامی به اشتباه وارد شده و من اسم دوم هستم، ممنون می شوم اگر این مسئله را قبل از رفتن مقاله به مرحله revision اصلاح بفرمایید.»
اما مشکل اصلی این است که در اکثر ژورنال ها به صورت پیش فرض نویسنده مسوول به عنوان اسم اول لحاظ می شود و باید اسامی را reorder کرد و ترتیب را درست نمود. به همین دلیل بعضی اساتید که با عجله فرم ها رو پر می کنند این مشکل پیش می آید. البته شاید هم تعمدی بوده ولی خوب دقت کنید که مخصوصا در فرآیند اپلای اگر اسم اول نباشید به این معنی هست که مشارکت شما کمتر بوده است و ممکن در گرفتن پذیرش تاثیر منفی بگذارد.
با آرزوی موفقیت برای شما.
آقا من یچیزیو بهت بگم از تجربه ی خودم تصمیم گیریش با خودت
من سال ۲۰۲۰ با استادم اولین مقالمو کار کردم تو ژورنال با ایمپکت ۸، یروز دیدم استاد بدون اینکه از قبل و در طی پروسه ی نوشتن مقاله بهم بگه گفت که تو مقاله اول که با من کار میکنی نفر اول من هستم.
ما هم مثل شما رو مون نشد چیزی بهش بگیم ولی اون زمان به یکی دیگه از دوستانم که الان تگزاس پی اچ دی میخونه و اون زمان با استادای خواجه نصیر کار میکرد صحبت کردم گفتم حاجی داستان اینطوریاست دوستمم برگشت گفت اون استاد ادم چیپیه و باهاش کار نکن.
من اون زمان منظورشو نفهمیدم و از اونجایی که استادم از این اساتید به اصطلاح پراستناد و ۱٪ برتر و این شرو ورا بود گفتم حالا باهاش ادامه میدم. در نهایت بعد از سه سال کار کردن با اون استاد به اصطلاح پرفسور فهمیدم همون چیزی که رفیقم گفت کامل درست بود.
توصیم بهتون اینه خیلی واضح بهش بگید که باید نفر اول باشید و درصورتیکه قبول نکرد سریعا استادتون رو عوض کنید اگر امکانش هست. اگر نیستم که بهت تسلیت میگم قراره با یه ادم چیپ کار کنی 🙂
تفاوت نویسنده همکار و نویسنده مسوول چیه؟
نویسنده مسوول کسی هست که عهده دار مکاتبات با ژورنال و مجله علمی است و زمانیکه میخواید مقاله را برای ژورنال سابمیت کنید، ایشون باید سابمیتش را انجام دهند. اما نویسنده همکار شخصی هست که با شما در نگارش مقاله همکاری داشته است که در سایت انواع مشارکت و همکاری در مقاله بیان شده است.